Hazelnootalarm
Boek

Hazelnootalarm ([2020])/ Géraldine Collet & Sébastien Chebret, vertaling uit het Frans: Clavis Uitgeverij

Als een wolf in het bos verschijnt, waarschuwt Eekhoorn niemand. Hij zit immers veilig in zijn boom. Zelfs als de wolf een biggetje, een schaapje en een meisje oppeuzelt, doet Eekhoorn niets. Dan is hij ineens zelf aan de beurt. Zal iemand hem komen helpen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eekhoorn ziet een wolf het bos in komen rennen. Maar toch waarschuwt hij niemand, want zelf is hij immers veilig. Ook als de wolf alle besjes opeet blijft eekhoorn stil, want zijn eigen voorraad blijft buiten schot. Zelfs als de wolf andere dieren grijpt en verslindt geeft eekhoorn geen kik, hem overkomt immers niets? Nadat de wolf zijn laatste honger heeft gestild met Roodkapje verdwijnt hij en blijft eekhoorn alleen achter in het bos. Maar dan komt er een andere wolf met reuzehonger. Die begint met eekhoorns wintervoorraad op te peuzelen. Pas dan komt het knaagdiertje in actie door protest aan te tekenen. Maar is dat niet veel te laat? De boodschap van het nadelige gevolg van het ontbreken van solidariteit vanwege kortzichtig eigenbelang komt duidelijk over. Helaas wordt deze moraal aan het einde van het boek alsnog letterlijk weergegeven. Dat is jammer, want het plot zelf was sterk genoeg om de lezer die gevolgtrekking zelf te laten maken. De stripachtige kleurenillustraties in gemengde techniek zijn dubbelpagina groot en geven de emoties van de dieren goed weer. Prentenboek dat als aanjager kan dienen om het eens te hebben over het voor een ander opkomen, ook als je denkt zelf veilig te zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838817

Titel Hazelnootalarm
Uniforme titel Hazelnoot alarm
Auteur Géraldine Collet
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Sébastien Chebret
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Géraldine Collet/illustraties: Sébastien Chebret - Vertaling van: Gare à tes noisettes! - Namur : Éditions Mijade, (c)2020
ISBN 9789044838817
PPN 426542266
Genre sprookjes
Thematrefwoord Egoisme ; Hulpvaardigheid ; Moed ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands