Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het meisje dat met beren praatte
Boek

Het meisje dat met beren praatte (2020)/ Sophie Anderson, vertaald [uit het Engels] door Pauline Michgelsen ; geïllustreerd door Kathrin Honesta

Yanka (12, ik-persoon) is als baby bij een berenhol gevonden en liefdevol grootgebracht door haar pleegmoeder Mamotsjka. Ze is groot en sterk en wordt Yanka de Beer genoemd. Maar ze is toch geen beer? Yanka wil weten waar ze vandaan komt en begint aan een lange, gevaarlijke zoektocht door het Sneeuwbos. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Yanka werd toen zij een jaar of twee was door haar pleegmoeder Mamotsjka gevonden in de omgeving van een berenhol. In het dorp wordt ze Yanka de Beer genoemd omdat ze groot en sterk is. Maar men accepteert haar niet echt. Na de feestdag van het 'grote smelten', het einde van de winter, loopt ze van huis weg naar het bos, op zoek naar waar zij vandaan komt en om te ontdekken of zij nu beer of mens is. Het begin van een lange, gevaarlijke reis over ijskoude rivieren en hoge bergen. Tijdens haar zoektocht wordt zij geholpen door bijzondere vrienden. Als zij ontdekt heeft waar zij door Mamotsjka gevonden is, keert zij terug naar haar échte thuis. Fantasierijk verhaal dat door de reis die gevolgd wordt goed is opgebouwd, met verrassende wendingen. De verhalen van de mysterieuze Anatoli, die altijd een kern van waarheid bevatten, zijn organisch verwerkt in het verhaal over Yanka. Het verhaal bevat elementen uit klassieke sprookjes, waarbij de allusie naar het sprookje van de visser en zijn vrouw (Grimm) erg belangrijk is. Met mooie, gestileerde zwart-witte illustraties en getekende decoratieve randen rond de pagina's. Vertaling van 'The girl who speaks bear'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021421605 | 373 pagina's

Titel Het meisje dat met beren praatte
Auteur Sophie Anderson
Secundaire auteur Pauline Michgelsen ; Kathrin Honesta
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2020
Overige gegevens 373 pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The girl who speaks bear. - London : Usborne Publishing Ltd., 2019
ISBN 9789021421605
PPN 424533952
Genre sprookjes
Thematrefwoord Identiteit ; Vondelingen ; Zoektochten ; Gedaanteverwisselingen ; Magie
Taal Nederlands