Een vliegtuig
Boek

Een vliegtuig ([2020])/ Lara Bryan, illustraties: Caroline Attia ; hoofdredactie: Anna Milbourne ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Wat een drukte op het vliegveld! Voordat een vliegtuig kan vertrekken, moet er veel gebeuren. Maar ook bij het opstijgen en het landen en tijdens de vlucht wordt er hard gewerkt. Kijk maar achter de flapjes om te zien wat er allemaal gebeurt. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken wordt een kijkje gegeven binnen in een vliegtuig. Op zeven dubbele pagina's wordt getoond hoe een vliegtuig wordt klaargemaakt voor de vlucht. Er wordt getankt, schoongemaakt, opgeruimd en ingeruimd. Ook zien we wat er achter verschillende deuren en deurtjes in het vliegtuig verborgen zit. Vervolgens wordt er informatie over het vliegen gegeven; tot en met het landen en uitstappen van de passagiers. Het boekje is voorzien van doorkijkjes en meerdere flapjes waaronder extra informatie gegeven wordt. Op de kleurrijke illustraties is veel te zien; ze vullen de tekst aan. De tekst is best pittig, met woorden als luchtverkeersleider, checken en instrumenten. Het boekje is interactief doordat er vragen aan de lezer worden gesteld en de illustraties uitnodigen om over te praten. De dunne flapjes zijn kwetsbaar, maar zullen jonge lezers zeker aanspreken. Voor vliegtuigliefhebbers vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474975827

Titel Een vliegtuig
Uniforme titel Kijk binnen in een vliegtuig
Auteur Lara Bryan
Secundaire auteur Caroline Attia ; Els Peeters ; Anna Milbourne
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Usborne, [2020]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Usborne peep inside how a plane works. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020
ISBN 9781474975827
PPN 427117038
Thematrefwoord Vliegtuigen ; Luchthavens ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands