Mijn huis
Boek

Mijn huis ([2020])/ Astrid Desbordes & Pauline Martin

Een jongetje vertelt waarom zijn huis zo bijzonder is, en waarom hij er zoveel van houdt. De huizen van Marie, Hector, Natascha, Sam, Hugo, Baptiste, Jacob en Zoe zijn allemaal heel anders maar net zo bijzonder. Prentenboek met fijn opgezette tekeningen in zachte, gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mijn huis is heel bijzonder. En de huizen van Marie, Hector, Natascha, Sam, Hugo, Baptiste, Jacob en Zoë zijn dat ook. Wil je weten waarom onze huizen zo bijzonder zijn? Lees dan gauw mee! Prachtig en warm prentenboek, gebonden en in bescheiden formaat, over verschillende soorten huizen, hun bijzonderheden en over de geborgenheid die een huis kan bieden. De pagina's bevatten weinig tekst en prachtige gekleurde lijntekeningen die ingevuld zijn met voornamelijk zachte en heldere tinten. De illustraties ondersteunen de tekst perfect en geven een duidelijk beeld van de verschillende manieren waarop gewoond en geleefd kan worden. De zwartgedrukte tekst staat soms op een lege pagina, soms in de illustraties in lege delen en sluit goed aan bij de beoogde doelgroep: kleuters vanaf ca. 4 jaar. Erg leuke, hartverwarmende uitgave die toont dat elk huis een thuis kan zijn. Ook al wordt zijn naam nergens genoemd, uit de tekeningen valt op te maken dat dit verhaal, net als vijf eerdere uitgaven waaronder 'Mijn vriend'*, over het jongetje Archibald gaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838800

Titel Mijn huis
Auteur Astrid Desbordes
Secundaire auteur Pauline Martin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Tekst: Astrid Desbordes/Illustraties: Pauline Martin. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Mon maison. - Paris : Albin Michel Jeunesse, (c)2019
ISBN 9789044838800
PPN 426440595
Thematrefwoord Wonen ; Diversiteit
Taal Nederlands