Welkom op de wereld
Boek

Welkom op de wereld ([2020])/ Smriti Prasadam-Halls, geïllustreerd door Jaime Kim ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Een moeder verwelkomt haar baby in de wereld. Ze vertelt haar kindje over de zon en over alle bijzondere dieren die over de hele wereld leven. Ze spoort haar baby aan te kijken, te proeven, te ruiken, te luisteren en te genieten van al het moois in de natuur. Prentenboek met sfeervolle, warmgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een moeder verwelkomt haar baby op de wereld door te vertellen over de natuur: over de zon, en over de dieren in het bos, de oceaan, hoog in de lucht, op de polen, in het oerwoud. Ze spoort haar baby aan te kijken, te proeven, te ruiken en te luisteren, en vooral ook te genieten van de liefde die hem omringt. Aan het einde van het verhaal is de baby uitgegroeid tot een dreumes. De afbeeldingen staan telkens over twee pagina's. De eenvoudige tekst op rijm staat afgedrukt in de afbeeldingen die zijn uitgevoerd in gouache and acrylverf. In de illustraties is veel meer te zien dan in de tekst verteld wordt: centraal staan steeds een volwassen dier en zijn of haar jong in hun natuurlijke omgeving. Ze tonen hoe mooi de wereld is, en brengen impliciet de boodschap zorgvuldig met alles wat groeit en bloeit om te gaan en dieren in vrijheid te laten leven. Een warm verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318537

Titel Welkom op de wereld
Auteur Smriti Prasadam-Halls
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jaime Kim ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Welcome to your world. - Massachusetts : Candlewick Press, 2020
ISBN 9789048318537
PPN 425092771
Thematrefwoord Natuur ; Moeders ; Liefde
Taal Nederlands