De Krommies
Boek

De Krommies Meneer Tweebeenpeen (2020)/ tekst: Kromkommer, illustraties en vormgeving: Tess Geerdink ; aan dit boek werkten mee: Chantal Engelen, Suzanne Op 't Landt, Franca van Nunen

Meneer Tweebeenpeen heeft met Wil Wortel de grootste lol onder de grond. Totdat ze worden geoogst en van elkaar gescheiden! Meneer Tweebeenpeen ziet er namelijk anders uit dan de gewone penen, hij heeft twee benen! Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties over o.a. voedselverspilling.Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uit zaadjes worden worteltjes geboren die opgroeien tot grote sterke wortels. Maar één worteltje botst tegen een steentje aan en groeit er omheen, waardoor hij twéé benen krijgt. Zijn vriendje buurwortel Willie Wortel noemt hem Meneer Tweebeenpeen. Wanneer de wortels zijn geoogst, wordt Tweebeenpeen in een ander kistje gelegd dan zijn vriend. Het maakt hem erg verdrietig in een kist met allerlei soorten afwijkende groenden te zijn gedumpt. De andere 'Krommies' willen wel met hem op avontuur gaan, om Willie Wortel te zoeken... Ludiek vierkant prentenboek met collageachtige kleurenillustraties met een combinatie van foto's en tekeningen. Op het fruit en de groenten (in de vreemdste modellen) zijn op speelse wijze gezichtjes getekend. De getekende achtergrond is sober gehouden. Dit boek werd geschreven door een actiegroep die tegen de verspilling van voedsel is, om kinderen te leren dat kromme groenten en fruit net zo lekker zijn als 'normale' exemplaren. Wellicht is deze uitgave ook bruikbaar bij projecten over discriminatie van mensen die op een of andere manier afwijken van wat de meerderheid in hun omgeving gewend is. Origineel boek als eyeopener voor voedselverspilling. Misschien ook bruikbaar om moeizame eters op gang te brengen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085676737 | 33 pagina's

Titel De Krommies : Meneer Tweebeenpeen
Uniforme titel Meneer Tweebeenpeen
Instelling Kromkommer
Secundaire auteur Tess Geerdink ; Chantal Engelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hilversum] : F.C. Klap, 2020
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustaties - 24 cm
ISBN 9789085676737
PPN 426289307
Rubriekscode 354.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselvoorziening
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Voedselvoorziening