Onderzoek: Bladeren
Boek

Onderzoek: Bladeren leer! Kweek! Kook! ([2020])/ Lindsey Lowe, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; redactie: Anne Firet

Wat is het nut van bladeren en waarom verkleuren ze in de herfst? Lees ook hoe dieren en ook de mens gebruik maakt van bladeren. Met twee doetips en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben jij een echte natuurliefhebber en ben je geïnteresseerd in planten? Dan is deze uitgave echt iets voor jou. Het vierkante boek zoomt in op de bladeren van planten. Daar is hartstikke veel over te leren. Wist je bijvoorbeeld dat een plant suiker maakt en dat sommige soorten bladeren eetbaar zijn? Het boek uit de serie 'Kijk op planten'* biedt een schat aan informatie die op aantrekkelijke en gevarieerde wijze gebracht wordt. De informatie is best lastig met termen als fotosynthese, CO2 en mineralen, maar wordt zodanig gebracht dat deze zelfs voor vrij jonge kinderen goed te begrijpen is. De tekst is zwart gedrukt in verschillende lettertypes op een vrolijk gekleurde achtergrond. Op elke dubbele bladzijde staan enkele heldere kleurenfoto's. De bijna vierkante uitgave bevat naast een inhoudsopgave, woordenlijst, register en enkele 'meer weten-suggesties' ook kweek- en kooktips. Rijk en mooi verzorgd boek dat zowel op school als thuis erg goed inzetbaar is. Geschikt voor jonge onderzoekers van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416269 | 24 pagina's

Titel Onderzoek: Bladeren : leer! Kweek! Kook!
Uniforme titel Bladeren
Auteur Lindsey Lowe
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A look at leaves. - New York : Kidhaven Publishing, (c)2019. - (Series: Parts of plants)
ISBN 9789463416269
PPN 425879704
Rubriekscode 582.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bladeren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Planten

Relaties/Serie

Kijk op planten
Boek

Kijk op planten (2020)

vol.
Uitgeleend
Lindsey Lowe