The invisible man
DVD

The invisible man ([2020])/ directed by Leigh Whannell

Als ze hoort dat haar gewelddadige vriend, een wetenschapper, zelfmoord heeft gepleegd, denkt een ondergedoken vrouw dat ze veilig is, maar dan volgt een reeks bizarre gebeurtenissen.

Aanwezigheid

Recensie

Australische sf-horror (2020) van Leigh Whannell (Upgrade). Bewerking van de roman (1897) van H.G. Wells en reboot van de film (1933) van James Whale. Met Elisabeth Moss (The handmaid's tale), Oliver Jackson-Cohen (What's your number) en Aldis Hodge (Hidden figures). Een vrouw ontvlucht haar gewelddadige vriend, een wetenschapper. Ze verstopt zich en denkt van de ellende af te zijn als ze hoort dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Maar dan volgt een reeks bizarre gebeurtenissen. Beoordeling IMDb: 7,1. Thierry Verhoeven (Filmtotaal 5-3-'20): 'slim geschreven, knap gefilmde en uiterst kundig geregisseerde film die prima op eigen benen kan staan en geen moment boven zijn stand leeft (...) uiterst solide film die het basisverhaal uitwerkt zonder iets te verkwanselen, maar er ook niet voor terugdeinst ergens over te gaan' (4 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 4-3-'20): 'opzienbarend ambigu (...) De vraag in hoeverre een slachtoffer van misdaden zonder directe getuigen kan worden geloofd blijft tot de ijzersterke epiloog relevant. Dat hierbij de hele #MeToo-beweging wordt gespiegeld, in een film die zich bovendien laat kijken als één grote tour de force van hoofdrolspeelster Elisabeth Moss (...) maakt duidelijk dat The Invisible Man veel meer is dan een geijkte genrefilm' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 5053083209636

Titel The invisible man
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Leigh Whannell ; Elisabeth Moss ; Oliver Jackson-Cohen
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 4 talen, ondertiteld in 12 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Blumhouse, (c)2020 - Bevat ook: Verwijderde scènes ; Moss manifested ; Director's journey with Leigh Whannell
ISBN 5053083209636
PPN 427647967
Genre griezelverhaal - thriller - science-fiction
Taal Engels