Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nos batailles
DVD

Nos batailles ([2020])/ un film de Guillaume Senez

Olivier heeft een veeleisende baan als ploegleider in een distributiecentrum en besteedt daarnaast veel tijd aan het vakbondswerk. Wanneer zijn vrouw plotseling verdwijnt, moet hij de zorg voor hun twee jonge kinderen op zich nemen.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede speelfilm (2019) van de Frans-Belgische regisseur Guillaume Senez (Keeper) met in de hoofdrol Romain Duris (Une nouvelle amie; L'écume des jours). Olivier heeft een veeleisende baan als ploegleider in een distributiecentrum en besteedt daarnaast veel tijd aan het vakbondswerk. Zijn vrouw Laura is verkoopster en zorgt voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder afscheid te nemen of een verklaring te geven, moet hij de zorg voor de kinderen op zich nemen. Hij krijgt hulp van zijn moeder en zijn zus (Laetitia Dosch). Pauline Kleijer (Volkskrant 9-1-'19) schrijft: '(...) Met begrip en gevoel voor nuance schetst Senez een portret van een man die zijn sociale betrokkenheid vooral buitenshuis botviert. (...) Nos batailles toont een maatschappelijke strijd op de vierkante meter, met veel psychologisch inzicht geschreven, aandachtig geobserveerd en perfect geacteerd.' De film was genomineerd voor twee Césars en won vijf Magritte du cinéma.

Specificaties

Frans | 505108160032

Titel Nos batailles
Uniforme titel U.H.T.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillaume Senez ; Romain Duris ; Laure Calamy
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Romain Duris, Laure Calamy, Laetitia Dosch. - Frans gesproken, Nederlands of Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Films Pelléas, (c)2018. - Oorspronkelijke dvd-uitgave: 2019 - Bevat tevens: Scènes coupées et scènes-clés; Commentées par le réalisateur; korte film: U.H.T. / Guillaume Senez. - (18 min.)
ISBN 505108160032
PPN 427828341
Genre familieroman
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Vader-kind relatie
Taal Frans