The postcard killings
DVD

The postcard killings ([2020])/ directed by Danis Tanovic

Een New Yorkse rechercheur, wiens dochter en haar verloofde in Londen zijn vermoord, gaat persoonlijk achter de dader aan die zijn slachtoffers steeds een ansichtkaart stuurt.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Danis Tanovic (No man's land) met Jeffrey Dean Morgan (Solace), Cush Jumbo (The good fight) en Famke Janssen (Primal ; X-men). Het verhaal is gebaseerd op het boek 'The postcard killers' (2010) van James Patterson en Liza Marklund, vertaald als 'Partnerruil'. De New Yorkse agent Jacob Kanon is de wanhoop nabij wanneer zijn dochter en schoonzoon tijdens hun huwelijksreis in Londen op gruwelijke wijze vermoord worden. Hij gaat persoonlijk achter de daders aan en ontdekt dat in verschillende Europese steden jonge stellen vermoord zijn. Voorafgaand aan de moord ontvingen zij een ansichtkaart. Zo komt Jacob in contact met Dessie (Jumbo), een Amerikaanse journaliste die in Zweden werkt en ook een ansichtkaart ontving. Ze komen te weten dat de lijken steeds worden gevonden in een houding die ook op beroemde schilderijen voorkomt. De tijd dringt voor Jacob en Dessie, maar de moordenaar(s) zijn geraffineerd. Patricia Smagge (cinemagazine.nl) schrijft dat Famke Janssen als ex-echtgenote van Jacob een zeer ondankbare rol heeft. Ze noemt het script een allegaartje en het verhaal niet spannend en ongeloofwaardig, met als pluspunten de mooie locaties en het feit dat iedereen zijn eigen taal spreekt.

Specificaties

Engels | 8712806039925

Titel The postcard killings
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Danis Tanovic ; Jeffrey Dean Morgan ; Famke Janssen ; James Patterson ; Liza Marklund
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Three Lines Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen, Cush Combo. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'The postcard killers' van James Patterson en Liza Marklund - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Good Films Collective, (c)2020
ISBN 8712806039925
PPN 42783001X
Genre thriller
Taal Engels