Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Prutsers & pechvogels
Boek

Prutsers & pechvogels over historische missers ([2020])/ Jozua Douglas, Tosca Menten, illustraties Geert Gratama

Dertien grappige verhalen over mislukkingen uit de geschiedenis bij de tentoonstelling Prutsers & Pechvogels. Lees over de kwakzalver Bartus Pijpegaar die met gore Wondersmeer en uitwerpselen zieken wil genezen en over Franse soldaten die door hun zware harnassen in de grond zakken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het Rijksmuseum van Hostirische Oenen en het Nationaal Pechvogel Kabinet organiseren de tentoonstelling 'Prutsers & Pechvogels'. Tosca Menten (van o.a. Dummie de Mummie-boeken) en Jozua Douglas (van o.a. De Costa Banana-reeks) vormen samen het duo De Gouden Grijns, dat vorig jaar de verhalenbundel 'Pech onderweg'* publiceerde. Nu schreven ze dertien verhalen uit vroeger tijden over mislukkelingen en brokkenpiloten: een echtpaar dat genoeg heeft van hun zeurende kinderen en ze in een kist op de trein zet, Franse soldaten die door te zware harnassen door de grond zakken en de charlatan Bartus Pijpegaar en zijn hulp Teun die met gore Wondersmeer en uitwerpselen zieken willen genezen. De creatieve vormgeving verdient een pluim. De auteurs leiden de lezer als freelance-conservatoren door het boek dat als museumgids is geïntroduceerd. Leuke details: de verhalen eindigen met een geestige slogan, een pleister (refererend aan de titel) en een getekende zandloper (je moet wachten tot die leeg is) geven een pauze aan. De talrijke met waterverf ingekleurde pentekeningen in zwart-wit matchen uitstekend met de hilarische tekst. Lezen met een dikke grijns. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000373895 | 247 pagina's

Titel Prutsers & pechvogels : over historische missers
Uniforme titel Prutsers en pechvogels
Auteur Jozua Douglas
Secundaire auteur Tosca Menten ; Geert Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Goor,Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, [2020]
Overige gegevens 247 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt logo van De Gouden Grijns. - Jozua Douglas en Tosca Menten vormen samen het duo De Gouden Grijns. - Uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij De Fontein
ISBN 9789000373895
PPN 426289250
Genre historische roman - humoristische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Musea ; Mislukkingen
Taal Nederlands