Het geheim van het Klavertjesplein
Boek

Het geheim van het Klavertjesplein (augustus 2020)/ Michael Reefs, redactie: Tamara Geraeds ; eindredactie: Marije Onstenk ; illustraties binnenwerk: LukeSure

Bijna niemand in Hertendal weet meer waarom de geheimzinnige toren aan de rand van het dorpsplein al vijftig jaar is afgesloten. De vier vrienden Sophie, Doortje, Jerry en Rick willen weten wat er gebeurd is. Ze belanden in gevaarlijke avonturen met draken, trollen en andere enge wezens. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vrienden Sophie, Doortje, Jerry en Rick wonen aan het Klavertjesplein in Hartendal. Aan de rand van dit plein staat een geheimzinnige vervloekte toren. Volgens volwassen dorpelingen is daar vijftig jaar geleden een groot kwaad opgesloten, nadat in het dorp iets verschrikkelijks was gebeurd. Behalve zes betrokkenen van vijftig jaar geleden, weet eigenlijk niemand wat er toen precies gebeurd is. De vier vrienden geloven niet in het opgesloten kwaad en gaan op onderzoek uit. Zo belanden ze in rap tempo in zeer gevaarlijke avonturen, waarbij vleesetende planten, draken, trollen en andere enge wezens een rol spelen. Spannend, fantasierijk, prettig leesbaar verhaal, boordevol actie, in niet te lange getitelde hoofdstukken, afwisselend verteld vanuit het perspectief van een van de vier vrienden, die levensecht, sympathiek en eigentijds zijn neergezet. Het effect van roddelen en het hebben van vooroordelen is als belangrijk thema subtiel verwerkt in het verhaal. Met enkele sfeervolle zwart-witte illustraties over dubbele pagina's, die uitstekend bij de tekst passen. Mooie luxe uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492604866 | 303 pagina's

Titel Het geheim van het Klavertjesplein
Auteur Michael Reefs
Secundaire auteur Tamara Geraeds ; LukeSure"
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Vaals] : Uitgeverij Stormsteen, augustus 2020
Overige gegevens 303 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789492604866
PPN 428444512
Genre sprookjes
Thematrefwoord Geheimen ; sprookjesfiguren ; Griezelen ; Vooroordelen
Taal Nederlands