Feeën in het woud
Boek

Feeën in het woud (juli 2020)/ Lindsey Kelk, geïllustreerd door Pippa Curnick ; vertaald [uit het Engels] door Koen Boelens en Helen Zwaan

Aster heeft magische krachten en haar hond Vonk kan praten. Als ze in het kasteel magie gebruikt en iedereen denkt dat ze een heks is, moet ze vluchten. Samen met Hans gaat ze in het Feeënrijk op zoek naar haar moeder. Grappige bewerking van het sprookje van Assepoester. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds Aster in 'Magie om middernacht'* (2019) ontdekte dat ze half fee is, is haar leven niet bepaald rustig geweest. Haar tijd in het kasteel was van korte duur, na een incident met magie en een magisch varken. Bovendien zit Aster er absoluut niet op te wachten om te trouwen met prins Joderick en een braaf leven te leiden. Daarom is ze nu, met een nogal lastige Hans (van Grietje), haar pratende hond Vonk en haar paard Muis op weg naar het Feeënrijk, op zoek naar haar moeder. De reis leidt door het Donkere Woud, maar gaat niet geheel van een leien dakje... Net is als in het eerste deel is Aster (Assepoester) een meisje dat niet op haar mondje is gevallen, en graag het avontuur aangaat. Opnieuw een verrassend verhaal met tientallen leuke verwijzingen naar andere sprookjes, dat wordt ondersteund door de grappige, zwart-witte lijnillustraties van Pippa Curnick. In woord en beeld halen Kelk en Curnick Aster naar de 21ste eeuw: ze heeft een ongetemde bos haar, draagt broeken en gympen, en laat zich door niemand de les lezen. Vertaling van 'Fairies in the forest'*; tweede deel van de serie. Verfrissend sprookjesverhaal boordevol humor, voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850339 | 198 pagina's

Titel Feeën in het woud
Auteur Lindsey Kelk
Secundaire auteur Pippa Curnick ; Koen Boelens ; Helen Zwaan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, juli 2020
Overige gegevens 198 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Fairies in the forest. - London : HarperCollins Children's Books, 2019. - (Cinders and Sparks)
ISBN 9789463850339
PPN 425986527
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Aster en Vonk
Boek

Aster en Vonk (2019-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Lindsey Kelk