Ik wil naar school
Boek

Ik wil naar school (2020)/ Rindert Kromhout & Natascha Stenvert

Vlegeltje is bang om naar school te gaan en wil niet uit zijn ei komen. Zijn moeder brengt het ei naar school. Zal juf erin slagen om Vlegeltje uit zijn ei te laten komen? Groot staand prentenboek met collageachtige kleurenillustraties en achterin enkele gesprekstips voor ouders. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is een mooie dag in mei en alle kuikens komen uit hun ei om naar school te gaan, behalve één. Vlegeltje wil er niet uitkomen en moeder besluit dan om het ei op school af te leveren. Alle kuikens kijken naar het ei. Juf zegt dat Vlegeltje school een beetje eng vindt en dat ze dus maar lief voor hem moeten zijn. Vlegeltje wil aan geen enkele activiteit deelnemen, reageert vanuit zijn ei en wil naar zijn mama. Aan het slot van de dag vertelt de juf een verhaal over een kuiken dat Vlegeltje heette en het verhaal wordt zo spannend dat Vlegeltje uit zijn ei komt. Bijzonder geslaagd prentenboek in opvallend hoog en smal formaat over het thema angst voor de eerste schooldag. Gekozen is voor een zeer verrassende opzet, waarbij Vlegeltje niet uit zijn ei durft te komen, dat symbool staat voor het blijven zitten in een veilige omgeving. Bij het verhaal dat juf (een ooievaar) vertelt, wordt dat in de vorm van een strip weergegeven. De vlot geschreven en prettig voorleesbare tekst en de werkelijk schitterende illustraties met veel details vanuit verschillende perspectieven sluiten naadloos aan op elkaar. Achterin enkele gesprekstips voor ouders. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048738243

Titel Ik wil naar school
Uniforme titel Ik wil niet naar school
Auteur Rindert Kromhout
Secundaire auteur Natascha Stenvert
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2020
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Rindert Kromhout ; illustraties: Natascha Stenvert - In de titel is het woord 'niet' doorgestreept
ISBN 9789048738243
PPN 425791998
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eerste schooldag ; Angsten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolgaan