Moord in de bibliotheek
Boek

Moord in de bibliotheek ([2015])/ Agatha Christie, vertaling [uit het Engels] G.R. de Bruin

Het speurdersechtpaar Tommy en Tuppence stuit bij toeval op een geheimzinnige geschiedenis uit het verleden en gaat alsnog proberen een moord op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

Tommy en Tuppence Beresford spelen de hoofdrol in deze detective van de overbekende schrijfster. Na een verhuizing ontdekt Tuppence in een oud kinderboek een soort boodschap. Hierin wordt gezegd dat ene Mary Jordan vermoord zou zijn. Geïntrigeerd duiken Tommy en Tuppence in het verleden en stuiten op een oude spionagezaak. Langdradig verhaal, met veel dialoog en weinig actie. Van meespeuren en/of meedenken door de lezer is geen sprake, een echte dader wordt niet gevonden. Het is daardoor een wat teleurstellend geheel geworden. De Nederlandse titel is misleidend, de Engelse ('Postern of fate') is veel beter. Dit was de laatste roman die Agatha Christie voor haar dood schreef. Voor zeer fervente fans nog leuk om te lezen, ander lezerspubliek zal toch teleurgesteld zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789048823413 | 256 pagina's

Titel Moord in de bibliotheek
Auteur Agatha Christie
Secundaire auteur G.R. de Bruin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : The House of Books, [2015]
Overige gegevens 256 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Leiden : Sijthoff, 1973 - Vertaling van: Postern of fate. - London : Collins, 1973. - (The crime club)
ISBN 9789048823413
PPN 392491524
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Agatha Christie
Boek

Agatha Christie (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Agatha Christie