Te voet met boswachter Ellen
Boek

Te voet met boswachter Ellen Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen en terug ([2020])/ auteur Ellen Luijks, fotografie Ellen Luijks, Bob Luijks

Beschrijving in woord en beeld van de oude Nederlandse langeafstandswandelroute van Nijmegen naar Plasmolen, met aandacht voor de geschiedenis en bezienswaardigheden onderweg.

Aanwezigheid

Recensie

De Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug was een van de eerste langeafstandswandelroutes in Nederland. De ANWB zette de route in 1929 uit om het wandeltoerisme te promoten. Ondanks alle veranderingen in het landschap is 85 procent van de oorspronkelijke route behouden gebleven. Deze gids volgt zo goed mogelijk de oorspronkelijke route en biedt daarbij een alternatief over de Mookerheide, de Mookerschans en de Heumense Schans die meer recht doet aan het karakter van de oorspronkelijke route. De 53 kilometer lange route is puntsgewijs beschreven in kleine etappes, die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden tot dagetappes, en aangevuld met fraaie sfeerfoto's in kleur, citaten uit het oude routeboekje en interessante achtergrondinformatie over cultuurhistorie en natuur. De route is, evenals OV-haltes en eet- en drinkgelegenheden, tevens aangegeven op sterk verkleinde topografische kaartjes. De gps-track van de route is te downloaden via haar website (www.wandelboswachterellen.nl) met een (algemene) code in de gids. Een praktische, compacte gids voor liefhebbers van langeafstandswandelroutes. Ellen Luijks schreef eerder 'Te voet met boswachter Ellen : Oude Bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem' (2019)*.

Specificaties

Nederlands | 9789081571548 | 65 pagina's

Titel Te voet met boswachter Ellen : Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen en terug
Auteur Ellen Luijks
Type materiaal Boek
Uitgave [Neer] : Natuurportret, [2020]
Overige gegevens 65 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789081571548
PPN 427842336
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Gelderland ; Wandeltochten; Limburg
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Gelderland, Wandeltochten