Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Verrassende Veluwe
Boek

Verrassende Veluwe 25 wandelingen door bijzondere Veluwse landschappen ([2020])/ idee, tekst, routes, vormgeving:: Anton Logemann

Gids met wandelroutes die te volgen zijn via gps-bestanden, met informatie over geschiedenis en landschap van de Veluwe.

Aanwezigheid

Recensie

In deze wandelgids zijn de verschillende landschappen gegroepeerd volgens zeven tijdvakken met elk eigen kenmerken: wandelen door landschappen met sporen uit de ijstijden, door landschappen waar de sporen van de eerste bewoners nog zichtbaar zijn, door landschappen die gekenmerkt worden door de industrie die er plaatsvond, door landschappen met sporen van de machthebbers en grondbezitters, door landschappen met landgoederen en buitenplaatsen van de elite, door landschappen met voormalige militair gebruik en door het landschap van de vernieuwde Veluwe met nieuwe natuur. In elke categorie werden drie of vier wandelingen uitgezet met een beschrijving van bezienswaardigheden en historische feiten. De routes zijn op topografische kaarten ingetekend, maar om de kans op het missen van een pad zo klein mogelijk te houden zijn ze bewust niet uitgeschreven. Voor het volgen van de wandelingen zijn op de bijbehorende site gps-bestanden (en een handleiding) te downloaden om te gebruiken in combinatie met een smartphone of gps-apparaat. Tot slot een historisch overzicht en een lijst met Veluwse musea. Een complete en duidelijke gids waarbij ervaring met gps-routes gewenst is. Bevat foto's en kaartjes in kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789491899355 | 127 pagina's

Titel Verrassende Veluwe : 25 wandelingen door bijzondere Veluwse landschappen
Auteur A. Logemann
Type materiaal Boek
Uitgave [Velp] : Anoda Publishing, [2020]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties, kaarten - 22 cm
ISBN 9789491899355
PPN 426323351
Rubriekscode Gelderland 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Veluwe
Trefwoord Veluwe
Wandelroutes
Landschapsvormen
Landgoederen; geschiedenis
Landhuizen
Nationaal Park De Hoge Veluwe
Industriegeschiedenis
Militaire geschiedenis; algemeen
Geschiedenis; algemeen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Veluwe, Wandeltochten