Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
The hate u give [Nederlands]
Boek

The hate u give [Nederlands] (juni 2020)/ Angie Thomas, vertaald [uit het Engels] door Jasper Mutsaers

Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Starr Carter (16) leeft in twee werelden: ze gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk die geregeerd wordt door drugs en straatbendes. De onrustige balans tussen deze twee werelden raakt verstoord wanneer Starr ziet hoe een agent haar ongewapende jeugdvriend Khalil doodschiet. Khalils dood wordt nationaal nieuws en er volgen demonstraties, maar hij wordt door sommigen ook 'maar' een dealer en crimineel genoemd. Iedereen, inclusief de politie en de lokale drugsbaron, vindt er wat van, maar de enige die weet wat er die nacht gebeurd is, is Starr. Maar wat is het juiste om te zeggen of te doen, als niet alleen je eigen leven, maar ook dat van je familie en buurtgenoten op het spel staat? Indrukwekkend, meeslepend en aangrijpend, door Black Lives Matter geïnspireerd debuut. Een van de betere YA-boeken van de afgelopen tijd: naast een vlot en met humor verteld verhaal, zet Starr als sympathieke en levensechte ik-persoon de lezer zeker aan het denken. Een mustread die in de VS met geweldige reviews een instant bestseller werd. In 2018 succesvol verfilmd. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789041713629 | 362 pagina's

Titel The hate u give [Nederlands]
Auteur Angie Thomas
Secundaire auteur Jasper Mutsaers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, juni 2020
Overige gegevens 362 pagina's - 19 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Uitgeverij Moon, Amsterdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Moon, mei 2017 - Vertaling van: The hate u give. - New York : Balzer+ Bray, 2017
ISBN 9789041713629
PPN 424908654
Genre sociale roman
Thematrefwoord Armoede ; Rouwproces ; Racisme ; Moorden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1360
Uitgeleend