Flux en de steen
Boek

Flux en de steen (februari 2020)/ Eva van Asperen, Richard Hattink ;geïllustreerd door Naomi Spalter, redactie: Mary van Duuren

Het diertje Flux hoort van zijn moeder dat papa zo ernstig ziek is dat hij dood zal gaan. Hij wil dit niet horen en is boos. Als aandenken geeft papa hem een mooie gladde steen waarop hij een hart heeft getekend. Met eenvoudige kleurenillustraties en doetips voor een verlieservaring. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Flux is een dartel diertje dat in het bos woont. Thuisgekomen vertelt hij papa over zijn avonturen met de andere dieren. Op een dag vertelt moeder hem met een verdrietig gezicht dat papa zo ernstig ziek is dat hij dood zal gaan. Flux voelt kriebels in de keel. Hij wil dit niet horen en schopt boos tegen een boom. Wat is dood?, vraagt Flux zich af. Als Flux' dagen weer wat rustiger verlopen, vertelt papa hem dat hij heel veel van Flux houdt. Papa heeft een mooie gladde steen gezocht en er een hart op getekend. Hij geeft die aan Flux als aandenken. In dit liefdevol vormgegeven boek wordt het verhaal van het overlijden van een ouder met inlevingsvermogen en (h)erkenning verteld. In de eenvoudige zachtgekleurde illustraties zijn de figuren wat stijfjes afgebeeld. Ze begeleiden het therapeutische verhaal, dat alle stadia van een (naderend) overlijdensproces doorloopt. Het boek is een goede handreiking voor kinderen en hun ouders cq. begeleiders. Het eindigt met een aantal 'doe-ideeën', die een appel doen op samen praten, iets maken, herinneren en doorleven. Flux is ook verkrijgbaar als knuffel. De makers hebben voelbaar ervaring met rouw en verlies. vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083002118

Titel Flux en de steen
Auteur Eva van Asperen
Secundaire auteur Richard Hattink ; Naomi Spalter ; Mary van Duuren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Etten-Leur] : ADOREMI, februari 2020
Overige gegevens 35 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789083002118
PPN 423378155
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dood; Ouders ; Rouwproces; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dood