Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Adventures in Holland
Boek

Adventures in Holland (2020)/ written by René Noorderveen, with drawings from Anet van de Vorst ; English translation: Lorraine T. Miller

Negen verhalen over Fien en Teun, die met hun ouders, hond Pim, koe Rosa en varken Sebastiaan op een boerderij wonen. Fien en Teun mogen mee naar een klompenmaker, ze leren hoe je bloembollen plant, vieren koningsdag en beleven nog meer avonturen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fien en haar kleuterbroer Teun vermaken zich prima op de boerderij met spelletjes als hinkelen en regenplassen stampen. Ze mogen mee naar een klompenmaker en naar een molenaar; van papa en mama leren ze hoe je bloembollen moet planten en hoe een vlieger wordt gemaakt. Deeltje uit de serie over twee jonge boerenkinderen met negen inleefbare verhalen. De schrijfstijl is informatief met gevoel voor speelsheid, in de tegenwoordige tijdsvorm en met veel dialogen. Sfeerverhogend zijn de vele grote, kleurplaatachtige illustraties over enkele en dubbele pagina's. Het geheel oogt zorgeloos zomers en traditioneel Hollands mede dankzij de petten, klompen, geruite blousen en schorten. Jammer is dat sommige figuren zoals de molenaar, exact gekopieerd ook op andere prenten te zien zijn (of gespiegeld, bij Fien). Een leuke bijrol is weggelegd voor twee aangeklede muisjes; ook zij vermaken zich prima. Gebaseerd op de televisieserie 'Fien en Teun' die te zien is bij Telekids. De boerderij waar het leven van Fien en Teun zich afspeelt is te bezoeken als Avonturenboerderij Molenwaard. Negen verhalen om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Vertaling van: 'Hollandse avonturen'.

Specificaties

Engels | 9789492901583 | 60 pagina's

Titel Adventures in Holland
Auteur René Noorderveen
Secundaire auteur Anet van de Vorst ; Lorraine T. Miller
Type materiaal Boek
Editie First printing;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, 2020
Overige gegevens 60 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Nederlands - Vertaling van: Hollandse avonturen. - 2020
ISBN 9789492901583
PPN 424442302
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Boerderijen ; Gezin ; Nederland ; Voorleesboeken
Taal Engels

Relaties/Serie

Fien & Teun
Boek

Fien & Teun (2017-...)

vol.
Uitgeleend