GR5
DVD

GR5 ([2020])/ regie Jan Matthys

Vier vrienden lopen het langeafstandspad GR5 ter herinnering aan hun vriendin Lisa die vijf jaar geleden op deze route spoorloos verdween. Al snel lopen de onderlinge spanningen op.

Aanwezigheid

Recensie

De Vlaamse tv-serie 'GR5' wordt door de makers omschreven als 'psychologische roadthriller'. Bedenkers zijn Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters, regisseur is Jan Matthys (Aspe; The missing) en de hoofdrollen worden gespeeld door Violet Braeckman, Boris Van Severen, Laurian Callebaut, Saïd Boumazoughe en Lucas Van den Eynde. Vijf jaar geleden liep Lisa in haar eentje GR5, een langeafstandswandelpad van Hoek van Holland via Vlaanderen, de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen naar Nice. Ergens onderweg verdween zij spoorloos. Is ze verongelukt? Stapte ze uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? Nu besluiten haar drie vrienden Zoë, Ylena en Michiel, twintigers, om ter herinnering aan Lisa dezelfde tocht te maken. Ongevraagd sluit de vader van Lisa zich bij hen aan in de hoop te achterhalen wat er met zijn dochter gebeurd is. Er ontstaan al snel spanningen, onder meer omdat Ylena verzwijgt dat Asim, de ex-vriend van Lisa en ex-Syriëstrijder, van plan is zich bij hen aan te sluiten. Bovendien is het traject erg zwaar. Acht afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 5413952194423

Titel GR5
Secundaire auteur Jan Matthys ; Violet Braeckman ; Boris Van Severen
Type materiaal DVD
Uitgave [Aalst] : Segunda, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 400 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Violet Braeckman, Boris Van Severen, Laurian Callebaut. - Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: België : Zodiak Belgium, (c)2020
ISBN 5413952194423
PPN 427887585
Genre thriller
Thematrefwoord GR5 (wandelroute)
Taal Nederlands