Nijntje wat wil je later worden?
Boek

Nijntje wat wil je later worden? (2020)/ Dick Bruna, vertaling [uit het Engels]: Christa Lips

Prentenboekje met zes verhaaltjes, met en zonder tekst, over Nijntje en haar vriendjes, waarin Nijntje zich onder meer afvraagt welk beroep ze later zal kiezen. Met kleurrijke 3d-computeranimaties en cd, waarop de verhalen als hoorspel worden verteld. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

In dit vierkante boekje met cd staan zes verhalen, zowel met als zonder tekst, over Nijntje. Bij het schoolconcert zingen Nijntje en haar vriendjes over beroepen, Nijntje bezoekt de boerderij, vindt een jong eendje, sport met haar vriendjes, brengt met Snuffie een verdwaald lammetje thuis en geeft een concert. De illustraties zijn niet van Dick Bruna, maar het zijn stills van 3D-computeranimaties van de televisieserie over Nijntje. Ze vullen soms een spread, soms een pagina en nu en dan zijn er meerdere afbeeldingen per bladzijde. De titels zijn in grote gele letters over de afbeeldingen afgedrukt en drie keer is tegen een witte achtergrond een liedtekst opgenomen. Verder is het boekje tekstloos en wordt het verhaal op de cd verteld door verschillende stemmen. Niet altijd is even duidelijk wanneer de bladzijde omgeslagen moet worden. Het aantal afbeeldingen per verhaal is relatief klein. Eerder verschenen in dezelfde opzet onder meer 'Dans mee met Nijntje' (2014) en 'Nijntje en oom vliegenier' (2016). Speelduur 41 minuten. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047628002 | 45 pagina's

Titel Nijntje wat wil je later worden?
Auteur Dick Bruna
Secundaire auteur Carian Murtagh ; Christa Lips ; Echica Florijn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein Publishing, 2020
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm - cd
Annotatie Gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna en geschreven o.l.v.: Ciaran Murtagh & Andrew Jones - Met de stemmen van: Echica Florijn, Puck de Jong, Olivier Banga, Polly Lindeboom, Pierre Bokma, Tanneke Hartzuiker, Rutger Le Poole - Op achterzijde omslag: speciale luisterversie - Vertaling van: Miffy and friends. - Mercis Media bv, (c)2020
ISBN 9789047628002
PPN 424669838
Thematrefwoord Beroepen
Taal Nederlands