Ukkie
Boek

Ukkie (2020)/ Lu Fraser, Kate Hindley, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Ukkie is een kleine jak die graag groot wil zijn. Maar wat ze ook probeert om te groeien, ze blijft een ukkie. Bij een noodgeval ontdekt ze hoe handig en belangrijk dat kan zijn. Groot vierkant prentenboek met dynamische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ukkie woont met de kudde op de ijzige top van een grijzige berg. Ze is een kleine jak die graag groot wil zijn en ze kan niet wachten tot het zover is. Liever vandaag nog dan morgen. Ze doet er alles aan om groot en krachtig te worden, maar niets lukt. Ze is er verdrietig van, ondanks dat haar moeder haar prachtig noemt. Maar op een dag heeft de kudde juist een kleintje nodig om de nog kleinere Pukkie te redden van de hoge steile klip. Zo ontdekt Ukkie haar eigen waarde. De prachtig vertaalde ritmische tekst op rijm (aabb) van Bette Westera laat zich heerlijk voorlezen. De grappige illustraties met dieren met grote ronde ogen zijn kenmerkend voor de stijl van Kate Hindley, die met veel verschillende auteurs samenwerkt. Dit keer met debutante Lu Fraser. Groot vierkant prentenboek over het vinden van je eigen talenten met als filosofische overdenking: 'Of zou iemand die klein is ook groot kunnen zijn?' Hartverwarmend prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045125053

Titel Ukkie
Auteur Lu Fraser
Secundaire auteur Kate Hindley ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Lu Fraser, illustraties: Kate Hindley - Vertaling van: The littlest yak. - London : Simon & Schuster, 2020
ISBN 9789045125053
PPN 426381270
Thematrefwoord Identiteit ; Groeien ; Zelfvertrouwen ; Moed ; Tegenstellingen
Taal Nederlands