De wezenmoeder
Boek

De wezenmoeder roman ([2020])/ Ellen Marie Wiseman, vertaald [uit het Engels] door Carola van der Kruk-de Boer

Als een jong meisje tijdens de Spaanse Griep haar twee broertjes kwijt raakt, blijft ze in de jaren daarna naar de jongens zoeken.

Aanwezigheid

Recensie

In het Amerikaanse Philadelphia van 1918 maakt de Spaanse Griep vele slachtoffers. Vooral in de armoedige immigrantenbuurten. De Duitse Pia woont er, met haar kleine tweelingbroers en haar moeder, die thuis ineens doodziek wordt en sterft. Als na een tijdje al het eten op is, laat de dertienjarige Pia de jongetjes noodgedwongen achter om buiten naar voedsel op zoek te gaan. Ook zij blijkt besmet, verliest het bewustzijn en komt dagen later in een ziekenhuis bij. Thuis blijken haar broertjes verdwenen. Pia gaat op jarenlange zoektocht en geeft niet op. Ze weet niet dat het overbuurvrouw Bernice is die in een impuls de tweeling meenam nadat ze Pia het huis had zien verlaten. Bernice verloor haar zoontje, haat immigranten, en steelt na deze kidnap meer baby's om ze onder te brengen bij Amerikaanse ouders. Een indringend, goed geschreven, soms wat te uitgebreid en te toevallig verhaal. In aanvang herkenbare raakvlakken met corona. Vijfde historische roman van de Amerikaanse schrijfster met Duitse achtergrond.

Specificaties

Nederlands | 9789023960041 | 448 pagina's

Titel De wezenmoeder : roman
Auteur Ellen Marie Wiseman
Secundaire auteur Carola van der Kruk-de Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 448 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De Spaanse Griep grijpt om zich heen. Als een weesmeisje naar huis terugkeert van een zoektocht naar eten, ontdekt ze dat haar twee babybroertjes verdwenen zijn. - Vertaling van: The orphan collector. - New York : Kensington Books, (c)2020
ISBN 9789023960041
PPN 426290127
Genre historische roman
Thematrefwoord Spaanse griep
Taal Nederlands