Eva's dochters
Boek

Eva's dochters roman (2020)/ Lynn Austin; vertaald [uit het Engels] door Marian Muusse

Vier generaties vrouwen in Amerika in de periode eind 19e tot eind 20e eeuw hebben elk hun eigen problemen en geloofsstrijd.

Aanwezigheid

Recensie

De inmiddels tachtigjarige Emma Bauer - dochter van Louise, moeder van Grace en grootmoeder van Suzanne - leeft al jarenlang met een geheim. Tot nu toe heeft ze dat altijd goed verborgen weten te houden. Maar als ze ziet dat het de verkeerde kant op gaat met het huwelijk van haar kleindochter Suzanne, zet dat haar aan het denken over de impact van het geheim. Uiteindelijk besluit ze dat het tijd is om het geheim op tafel te leggen en dat heeft de nodige gevolgen. Maar niet alleen slechte. Zeg je 'Lynn Austin', dan ook 'Eva's dochters', want deze roman uit 2000 is verreweg de meest bekende én waarschijnlijk ook de meest geliefde van deze auteur. Dat blijkt onder meer uit het feit dat er alleen al in Nederland veertien drukken van het boek zijn verschenen en tienduizenden exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Maar ook uit het feit dat het verhaal, dat ontstond na een gesprek van de auteur met vier generaties binnen haar eigen familie, nog altijd mensen, zowel gelovig als niet-gelovig, weet te raken. Deze nieuwe, veertiende editie gaat zijn weg naar de lezers dan ook vast zonder veel problemen vinden.

Specificaties

Nederlands | 9789029729505 | 528 pagina's

Titel Eva's dochters : roman
Auteur Lynn Austin
Secundaire auteur Marian Muusse
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2020
Overige gegevens 528 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk: Kampen : De Groot Goudriaan, (c)2000 - Vertaling van: Eve's daughters. - Minneapolis, MN : Bethany House, (c)1999
ISBN 9789029729505
PPN 42448417X
Genre familieroman - protestants milieu
Taal Nederlands