Morgenrood
Boek

Morgenrood (2020)/ Stephenie Meyer, uit het Engels vertaald door Maria Postema

Eindelijk gaan Bella (ik-figuur) en Edward, een vampier, trouwen. Bella raakt al snel zwanger. Een heel moeilijke zwangerschap volgt. De enige manier om moeder en kind te redden, is om van Bella een vampier te maken. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een paar jaar van hevige verliefdheid trouwen Bella Swan en Edward Cullen. Een romantische bruiloft, een huwelijksreis en dan raakt de menselijke Bella direct zwanger van Edward, een vampier. Een heel moeilijke zwangerschap volgt en de enige manier om moeder en kind te redden is om van Bella ook een vampier te maken. Het dochtertje Renesmee is halfvampier en wint iedereen voor zich met haar charmes, met name Bella's trouwe weerwolfvriend Jacob. Als bekend wordt dat dit kindje bestaat, moeten de vampiers van wijd en zijd en de weerwolven het opnemen tegen de gevreesde Volturifamilie uit Italië. Dit is het vierde deel in de Twiligth-saga*. Het blijft het liefdesverhaal tussen Bella en Edward, aangevuld door de trouwe vriendschap van Jacob. Er is niet veel geweld of bloed, de seks tussen Bella en Edward wordt netjes verwoord. Voor de gemiddelde 15-jarige (het eigenlijke lezerspubliek) is de bevalling misschien minder prettig. Dit is het wat trage slot van de serie**, waarin de karakters weinig ontwikkeling doormaken, maar waar veel leuke vondsten in zitten, zodat je met een heel positief gevoel achterblijft. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000374687 | 603 pagina's

Titel Morgenrood
Auteur Stephenie Meyer
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Achtste druk;
Uitgave Amsterdam : Van Goor, 2020
Overige gegevens 603 pagina's - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Stephenie Meyer, 2010 - Vertaling van: Breaking dawn. - New York : Little, Brown, (c)2008 - Vervolg op: Eclips + en: Nieuwe maan + en: Twilight
ISBN 9789000374687
PPN 426278798
Genre griezelverhaal - romantische verhalen
Thematrefwoord Vampiers ; Zwangerschap ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Twilight-saga
Boek

Twilight-saga (2006-...)

vol. 4
Uitgeleend
Stephenie Meyer