Mijn vriendin heeft het downsyndroom
Boek

Mijn vriendin heeft het downsyndroom ([2020])/ Amanda Doering Tourville, illustraties: Kristin Sorra ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Yvonne Schouten

Carmen, de ik-figuur, vertelt dat haar vriendin Sara het downsyndroom heeft. Ze kan niet zo goed leren. Maar ze zitten samen op ballet en hebben veel lol. Vierkant prentenboek met vrij donkere illustraties en korte informatie over het downsyndroom. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin twee vriendinnen worden opgevoerd, van wie een het downsyndroom heeft. Carmen, de ik-figuur, vertelt in steeds een viertal korte zinnen per pagina over haar vriendin Sara, die er een beetje anders uitziet dan andere kinderen, maar met wie je kunt lachen, en die net als zij op ballet zit. Ze is wel langzamer met leren, en moet vaker naar de dokter, maar kan later ook van alles worden, net als zij. In 'Wist je dat?'-blokjes wordt korte informatie gegeven over de 'aandoening' van 'downies' en achterin wordt uitgelegd wat het Downsyndroom is. Aan de tekeningen van de kinderen kun je nauwelijks verschil zien, ze hebben allemaal een proportioneel groot hoofd en een breed gezicht, met min of meer dezelfde ogen. Ondanks dat kan het voor jonge kinderen bruikbaar zijn om iets over kinderen met het Syndroom van Down uit te leggen. Bevat een beknopte woordenlijst, register en enkele tips voor boeken en websites. Deel van een reeks over 'Bijzondere vrienden'*, waaronder ook ADHD, Autisme en Dyslexie. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416481 | 24 pagina's

Titel Mijn vriendin heeft het downsyndroom
Auteur Amanda Doering Tourville
Secundaire auteur Kristin Sorra ; Annemarie Bon ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: My friend has down syndrome. - Picture Window Books, (c)2010
ISBN 9789463416481
PPN 426574478
Rubriekscode 462.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Downsyndroom
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Downsyndroom

Relaties/Serie

Bijzondere vrienden
Boek

Bijzondere vrienden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Amanda Doering Tourville