Prinses Anna in de blote billen
Boek

Prinses Anna in de blote billen (juni 2020)/ Colette de Bruin, redactie: Brenda van Dijk ; illustraties: Lars van Schagen

Anna vindt dat haar kleren pijn doen. Ze wil alleen prinsessenjurken dragen. Mama helpt haar met nieuwe zachte kleren en een aftelkalender. Met illustraties in kleur. Met begeleiding voor autistische kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 15/11/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid AUTISME BRUI
  • Uitgeleend tot: 02/10/2024
    8-14 jaar - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid AUTISME BRUI

Recensie

Anna wil geen kleren aantrekken die jeuken, kriebelen of krassen. Ze reageert overgevoelig op dit soort kleren en voelt zich vele malen blijer in haar kleurige, zacht aanvoelende prinsessenjurken, waar ze zelfs geen onderbroek onder draagt. Anna heeft last van de prikkelkleren, omdat haar hersenen continu aan haar bewustzijn blijven doorgeven dat deze kleren schuren. Ze trekt die kleren uit en wordt boos. Mama neemt de situatie goed op. Zij maakt Anna bewust van het feit dat kinderen op school gangbare kleren dragen en ze bereidt Anna daarop voor met een aftelkalender. Ze koopt voor Anna lieve, zachte kleren, die bijna net zo lekker zitten als prinsessenkleren. Deel 2 uit de 'Streepjesserie' die hoort bij de methodiek 'Geef me de 5'*, een handboek voor ouders van kinderen met diagnose in het autismespectrum. Het boekje kan ingezet worden bij oefensessies dan wel begeleiding van kinderen met problemen in de informatieverwerking. Helder van opzet, overzichtelijk vormgegeven, tips voor gebruikers, herkenbaar, mooi geïllustreerd. De auteur is groot voorvechtster van op een constructieve manier leren leven met autisme. Eerder verscheen 'Draaikolken in Luna's hoofd'** (2019). Meer informatie en downloads zijn te vinden op www.geefmede5.nl. Onder begeleiding vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492985033 | 47 pagina's

Titel Prinses Anna in de blote billen
Auteur Colette de Bruin
Secundaire auteur Brenda van Dijk ; Lars van Schagen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Doetinchem] : High 5 Publishers, juni 2020
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789492985033
PPN 426469348
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme

Relaties/Serie

Streepjesserie Geef me de 5
Boek

Streepjesserie Geef me de 5 (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend