Mijn vriend heeft autisme
Boek

Mijn vriend heeft autisme ([2020])/ Amanda Doering Tourville, illustraties: Kristin Sorra ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Yvonne Schouten

Niek, de ik-figuur, vertelt dat zijn vriend Armin autisme heeft. Hij leeft soms in zijn eigen wereld. Maar ze zijn allebei gek op vliegtuigen en vinden het leuk om samen een videospelletje te doen. Vierkant prentenboek met vrij donkere illustraties en korte informatie over autisme. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam vierkant deeltje uit de reeks 'Bijzondere vrienden'* waarbij deze keer de focus op autisme ligt. Niek (ik-persoon) heeft een vriend met autisme, Armin. Samen zitten op een modelvliegclub. Door alles wat ze daar doen óók door de autisme-bril te bekijken lees en leer je over autisme en hoe hier als vriend mee om te gaan. Zo kan Armin soms niet ophouden met vertellen over vliegtuigen, herhaalt hij veel van zijn kennis, is hij tijdens het bouwen stil en langdurig gefocust op zijn werk en kan hij niet goed tegen harde geluiden van vliegtuigen. En wat doet Niek? Niek geeft Armin ruimte, houdt rekening met hem en sluit aan bij zijn wensen. Bevat een beknopte woordenlijst, register en enkele tips voor boeken en websites. Eenvoudig verhaal met vele kanten om verder te belichten, om te vertellen, (voor) te lezen, de informatieve tekstblokjes te koppelen aan eigen ervaringen of als startpunt voor gesprek. Vrij donkere prenten met enigszins gestileerde figuren ondersteunen het verhaal en maken de mogelijk zware lading van de tekst 'beter te dragen'. Mooie vorm om de ander, zijn denken en handelen te leren kennen, om in het omgaan met die ander ook jezelf beter te leren kennen. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416498 | 24 pagina's

Titel Mijn vriend heeft autisme
Uniforme titel Austisme
Auteur Amanda Doering Tourville
Secundaire auteur Kristin Sorra ; Annemarie Bon ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: My friend has autism. - Picture Window Books, (c)2010
ISBN 9789463416498
PPN 426574486
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme

Relaties/Serie

Bijzondere vrienden
Boek

Bijzondere vrienden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Amanda Doering Tourville