Eclips
Boek

Eclips ([2018])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Pauline Akkerhuis

De DonderClan wordt onverwachts aangevallen en alle Clans belanden in een ongekend hevige strijd. De krachten van de drie kleinkinderen van clanleider Vuurster worden op de proef gesteld. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier clans van katten staan afwisselend op goede en minder goede voet met elkaar. Wanneer indringers in het territorium van de DonderClan komen, zien de katten van de DonderClan zich genoodzaakt deze te verjagen. Een grote rol is hierbij weggelegd voor de broertjes Leeuwpoot en Gaaipoot en hun zusje Hulstpoot. Over hen is er een profetie dat ze 'de macht van de sterren in hun poten zullen houden'. Wat dat precies betekent, wordt in dit deel van 'Warrior Cats' uiteraard nog niet onthuld. Om dit deel goed te kunnen volgen en de verschillende karakters goed te kunnen begrijpen is het noodzakelijk om de eerdere delen gelezen te hebben. Het verhaal is aantrekkelijk vanwege de langzaam opgebouwde spanning en vanwege het feit dat het grotendeels uit gesprekken bestaat, afgewisseld met gedetailleerde beschrijvingen. Je moet er vanwege de grote hoeveelheid personages wel goed je aandacht bij houden. Voor in het boek staat een lijst met personages, geordend per clan. De informatie hierin helpt je niet altijd om een personage meteen goed te kunnen plaatsen. Vierde deel (van de zes) in de derde serie van 'Warrior Cats', 'De macht van drie'*, een serie opeenvolgende verhalen over een kattenwereld die als een spiegel van de menselijke wereld te lezen is. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246010 | 387 pagina's

Titel Eclips
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Pauline Akkerhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fantoom, [2018]
Overige gegevens 387 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandstalige uitgave: 2016 - Vertaling van: Eclipse. - Working Partners Limited, (c)2009. - (Warrior cats : power of three ; b. 4)
ISBN 9789059246010
PPN 420568271
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Profetieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats. De macht van drie
Boek

Warrior cats. De macht van drie (2015-...)

vol. b. 4
Uitgeleend