Het veilige huis
Dwarsligger

Het veilige huis (juni 2020)/ Anna Downes, vertaling [uit het Engels] Frank van der Knoop

Een nanny, die op een landgoed in Frankrijk werkt, krijgt steeds meer haar twijfels bij het geïsoleerde leven van haar werkgevers.

Aanwezigheid

Recensie

Emily Proudman is een wannabe actrice. Omdat opdrachten uitblijven, werkt ze als receptioniste bij Ploem, het bedrijf van Scott Denny. De relatie met haar pleegouders is wankel en Emily verkeert vrij continu in (financiële) problemen. Wanneer ze ontslagen wordt, dreigt ze zelfs haar woning kwijt te raken. Dan is daar plotseling Scott, die haar een alternatieve baan aanbiedt als nanny en rechterhand van zijn vrouw in hun landhuis in Frankrijk. Emily komt terecht in een idyllische omgeving en is onder de indruk van het charisma van Scott en zijn vrouw Nina. Geleidelijk weet ze zelfs een band op te bouwen met de kleine, ziekelijke Aurelia. Toch vallen Emily steeds meer dingen op die niet lijken te kloppen. 'Het veilige huis' is een beklemmende thriller. De boeiende personages zijn uitstekend uitgewerkt. Het verhaal wordt verteld vanuit wisselend perspectief en de spanning neemt allengs toe. Downes hanteert bij dit alles een beeldende en toegankelijke schrijfstijl, waarbij het mysterie langzaam wijzigt in angstaanjagende feiten en goed verweven plotwendingen. Debuut.

Specificaties

Nederlands | 9789049808075 | 631 pagina's

Titel Het veilige huis
Auteur Anna Downes
Secundaire auteur Frank van der Knoop
Type materiaal Dwarsligger
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, juni 2020
Overige gegevens 631 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij De Fontein - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : De Fontein, juni 2020 - Vertaling van: The safe place. - Affirm Press, (c)2020
ISBN 9789049808075
PPN 428138187
Genre thriller
Taal Nederlands