Nederland drugsland
Boek

Nederland drugsland de lokroep van het geld, de macht van criminelen, de noodzaak die te breken (en hoe dat dan te doen) ([2020])/ Pieter Tops en Jan Tromp

Journalistiek onderbouwde analyse van het falende Nederlandse drugsbeleid en suggesties voor verbetering.

Aanwezigheid

Recensie

In hun vorige boek, 'De achterkant van Nederland'* lieten journalist Jan Tromp en hoogleraar Pieter Tops zien hoe wijdverbreid de drugscriminaliteit inmiddels is. Lag toen de focus op de criminelen, nu richten ze hun blik op de bestrijders en vele anderen die te maken krijgen met de gevolgen zoals burgemeesters, leraren en hulpverleners. Hun speciale aandacht gaat uit naar de grote geldstromen die er in deze wereld omgaan en waar politie en justitie geen vat op weten te krijgen. Terwijl nu het opsporingsbeleid gericht is op de drugs, zou je met het verstoren van het illegale financiële verkeer juist wél de topcriminelen treffen die nu nog de dans ontspringen. Het is geen rooskleurig beeld dat zij schetsen, maar toch zijn er ook lichtpuntjes, zoals een school in de Bijlmer die zijn leerlingen uit het milieu probeert te houden of de brede aanpak in Rotterdam Zuid, waar vele partijen zich aan gecommitteerd hebben. Legalisering, zo concluderen zij, kan slechts een deel van de oplossing zijn als tegelijkertijd de illegale handel daadkrachtiger wordt bestreden. Tromp en Tops leggen ook nu weer de vinger op de zere plek. Misschien zijn we in Nederland toch niet zo goed bezig als het om drugs gaat? Met uitgebreide bronvermelding.

Specificaties

Nederlands | 9789463820950 | 263 pagina's

Titel Nederland drugsland : de lokroep van het geld, de macht van criminelen, de noodzaak die te breken (en hoe dat dan te doen)
Auteur P.W. Tops
Secundaire auteur Jan Tromp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2020]
Overige gegevens 263 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463820950
PPN 424381362
Rubriekscode 614.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Drugs; Nederland; Overheidsbeleid; Kritiek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Drugs