Scheid!
Boek

Scheid! alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan (2020)/ Jeannette Jonker, Claudia Lagermann, Liesbeth Vijfvinkel, fotografie: Christopher de Gast en Marjan Schonenberg

Als je ouders uit elkaar gaan, staat je wereld op zijn kop. Wat staat je dan te wachten? 25 jongeren vertellen hun verhaal en geven tips. En deskundigen leggen o.a. uit wat je rechten zijn en wat je kunt doen bij ruzies. Met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met veel vragen. Dit praktische handboek biedt handvatten en tips, duidelijkheid en houvast. De opzet is helder en overzichtelijk: er zijn zes hoofdstukken met vaste rubrieken. Jongeren van 11 tot 18 jaar die een scheiding hebben meegemaakt vertellen openhartig over hun situatie, ervaringen en gevoelens. De rubriek 'Dossier' geeft informatie, advies, weetjes en nuttige tips die je op weg kunnen helpen. Op een vaste pagina kunnen jongeren vragen, punten, verlanglijstjes en veranderingen noteren en een verhaaltje schrijven in dagboekvorm. Jongeren vertellen over hun eigen aanpak en een specifiek probleem wordt beantwoord door een deskundige en een tiener. Extra thema's zijn o.a. de voordelen van scheiden, de toekomst van de liefde. De bladspiegel is aantrekkelijk, met prettig leesbare teksten in kolommen en kleurvlakken, randversieringen, opvallende typografie, kleurenfoto's, tekeningen en tekstballonnetjes. Achter in het boek zijn hulpadressen in Nederland en België opgenomen, lees-, kijk- luistertips en foto's van alle deelnemers. Een zeer bruikbare uitgave voor kinderen van ca. 10 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021422596 | 124 pagina's

Titel Scheid! : alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan
Auteur Jeannette Jonker
Secundaire auteur Claudia Lagermann ; Liesbeth Vijfvinkel ; Christopher de Gast
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2020
Overige gegevens 124 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789021422596
PPN 426381424
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding