De bergen zingen
Boek

De bergen zingen (2020)/ Nguyêñ Phan Quê Mai, vertaald uit het Engels [naar het oorspronkelijke Vietnamees] door Mary Bresser

Als haar familie naar de frontlinie is vertrokken, blijft een meisje in Vietnam achter bij haar oma die haar vertelt over haar leven en de geschiedenis van het land.

Aanwezigheid

Recensie

Een fascinerend verhaal over de geschiedenis van Vietnam, verteld door een oma en haar kleindochter. Het belicht een stuk historie waar velen van ons zich niet van bewust zijn - dat van een land dat lang gezwicht heeft onder de Franse overheersing en ten gronde gericht werd door de Vietnamoorlog. Dit alles en meer komt langs in deze prachtig mooie vertelling waarin de familie Trân de hoofdrol speelt. Al direct vanaf de eerste bladzijdes wordt de lezer gegrepen door de prachtige beeldspraak, die ook meteen naar de keel grijpt - beginnende bij de rijke omschrijving van een bombardement door de Amerikanen op Hà Nôi en een oma en kleindochter die onderweg naar school wanhopig een schuilplek proberen te vinden. Huong's ouders en ooms zijn naar de frontlinie vertrokken om te vechten, haar achterlatend bij haar oma Diêu Lan. Gedurende deze stressvolle periode vertelt oma haar kleindochter over haar leven, van de Franse bezetting tot aan de Japanse invasie en de landbouwhervormingen in het land. Een eerbetoon aan menselijkheid, hoop en vrede.

Specificaties

Nederlands | 9789056726720 | 423 pagina's

Titel De bergen zingen
Auteur Nguyen Phan Que Mai
Secundaire auteur Mary Bresser
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Signatuur, 2020
Overige gegevens 423 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The mountains sing : a novel. - New York : Algonquin Books of Chapael Hill, (c)2020
ISBN 9789056726720
PPN 425813908
Genre historische roman
Thematrefwoord Vietnam; 20e eeuw
Taal Nederlands