Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het leugenachtige leven van volwassenen
Boek

Het leugenachtige leven van volwassenen (september 2020)/ Elena Ferrante, vertaald uit het Italiaans door Miriam Bunnik en Mara Schepers

Een twaalfjarig meisje uit Napels ontdekt, naarmate ze ouder wordt, steeds meer leugens en bedrog in haar familie waardoor er zekerheden afbrokkelen en ze zich afvraagt wie ze eigenlijk is.

Aanwezigheid

Recensie

De charme van enkele romans van de Italiaanse Elena Ferrante (wie dat ook moge zijn, haar of zijn identiteit is nog steeds niet definitief vastgesteld) ligt ongetwijfeld in de uitvoerige, melodramatische beschrijvingen van de competitie tussen meisjes en vrouwen in een verstikkende sociale omgeving. Wie is mooier, slimmer, artistieker, interessanter, onafhankelijker, rebelser, doelbewuster, beter opgeleid - althans, in de ogen van de mannen die 'ertoe doen'? Ook deze roman is daar een onvervalst voorbeeld van en speelt zich wederom af in een door klassenverschillen vergiftigd Napels. Uit enkele details zoals de minirok van ik-verteller Giovanna Trada, blijkt in welke tijd dit verhaal zich ongeveer moet afspelen: ergens tussen eind jaren '60 en begin jaren '80. Giovanna wordt van papa's prinsesje een recalcitrante puber. Ze ontdekt dat haar vader het bestaan van zijn zus, haar ongeletterde tante Vittoria, heeft geprobeerd uit te wissen. Giovanna zoekt contact met haar, het startschot voor de ontdekking van een leugenachtige volwassenenwereld, waaraan zij onontkoombaar mee gaat doen. Een melodramatische Bildungsroman in Zola-stijl.

Specificaties

Nederlands | 9789028450790 | 334 pagina's

Titel Het leugenachtige leven van volwassenen
Auteur Elena Ferrante
Secundaire auteur Miriam Bunnik
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, september 2020
Overige gegevens 334 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: La vita bugiarda degli adulti. - Roma : edizion e/o, (c)2019. - (Dal Mondo. Italia)
ISBN 9789028450790
PPN 425822818
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Napels ; Puberteit
Taal Nederlands