Gebroken
Boek

Gebroken tijdens een lange, hete zomer wordt de vriendschap tussen drie vriendinnen zwaar op de proef gesteld ([2020])/ Kate Hamer, vertaling [uit het Engels]: Mariëtte van Gelder

Drie schoolvriendinnen hebben zo hun eigen problemen, met zichzelf, elkaar en hun familie. Onder invloed van lsd begaan ze een misdaad.

Aanwezigheid

Recensie

Drie adolescenten uit Bath (Romeinse baden) hebben een moeizame relatie met elkaar en met hun moeders (alcoholiste met een persoonlijkheidsstoornis, te gewoontjes, doodziek); ze verlangen naar een gewoon leven met liefhebbende ouders. Op school hebben ze Macbeth behandeld, waarna vooral de paranoia Phoebe (17, snijdt zich, gebruikt LSD) zich identificeert met de drie heksen. Deze knap geschreven psychologische thriller heeft als belangrijkste thema's dysfunctionele gezinnen, ontluikende seksualiteit (ook lesbisch), tegenstrijdige gevoelens van tienermeisjes, magisch denken en 'be careful what you wish for'. De situatie culmineert in de moord op hun leraar (wie van de drie heeft dit gedaan?) en zelfmoord (wie drijft wie daartoe?). Het verhaal bestaat uit drie delen waarin de drie vriendinnen een zomer lang afwisselend aan het woord komen; daardoor weet de lezer soms meer dan de karakters. Het duurt even voordat duidelijk is wat de kern is, maar voor de doorzetter is het een spannend en complex verhaal vol dreiging, angst en een verrassend einde.

Specificaties

Nederlands | 9789022590584 | 431 pagina's

Titel Gebroken : tijdens een lange, hete zomer wordt de vriendschap tussen drie vriendinnen zwaar op de proef gesteld
Auteur Kate Hamer
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 431 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Crushed. - London : Faber & Faber, 2019
ISBN 9789022590584
PPN 425881431
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands