De moordclub (op donderdag)
Boek

De moordclub (op donderdag) (2020)/ Richard Osman, vertaald [uit het Engels] door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

Vier bewoners van een ouderenresort hebben zich verenigd in 'De Moordclub (op donderdag)' en grijpen de kans om onderzoek te doen naar de moord op een aannemer, vennoot van hun huisbaas.

Aanwezigheid

Recensie

In een luxueus ouderenresort hebben vier bewoners zich verenigd in een nogal opvallend clubje dat zij 'De Moordclub (op donderdag)' hebben genoemd. Het zeer gemengde groepje bestaat uit de door de wol geverfde Elizabeth, voormalig psychiater Ibrahim Arif, de strijdlustige ex-vakbondsleider Ron Ritchie en oud-verpleegster Joyce. Zij krijgen de kans van hun leven, wanneer aannemer Tony Curran, vennoot van hun huisbaas Ian Ventham, wordt vermoord. Naast zijn lijk ligt een foto waarop hij te zien is met twee andere mannen, drinkend aan een tafel vol bankbiljetten. Een mooi uitgangspunt voor het viertal om zelf op onderzoek te gaan. De Moordclub weet daarbij een samenwerkingsverband af te dwingen met hoofdinspecteur Chris Hudson en agente Donna de Freitas. Het blijft niet bij één moord, maar hierdoor laat het viertal zich niet afschrikken. Een leuke vondst van de auteur is het om het verhaal steeds te onderbreken met dagboekaantekeningen van Joyce, waarin zij al kwebbelend belangrijke informatie geeft. Korte hoofdstukken, met humor geschreven en toch spannend tot het einde. Debuutroman van de Engelse tv-producent en presentator (o.a. 'Pointless').

Specificaties

Nederlands | 9789403197401 | 432 pagina's

Titel De moordclub (op donderdag)
Uniforme titel De moordclub op donderdag
Auteur Richard Osman
Secundaire auteur Reintje Ghoos ; Jan Pieter van der Sterre
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2020
Overige gegevens 432 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Thursday Murder Club. - London : Viking, (c)2020
ISBN 9789403197401
PPN 425872742
Genre detectiveroman
Taal Nederlands