De sterrenduinen
Boek

De sterrenduinen (september 2020)/ Trudi Trueit, vertaling [uit het Engels]: H.C. Kaspersma ; illustraties: Scott Plumbe ; redactie: Renske Lamers, Maaike van Riel, Jolanda Rijsdam

Cruz (13) gaat met zijn vrienden van de Explorer Academy op zoek naar het vierde deel van de formule die zijn overleden moeder, die wetenschapper was, hem heeft nagelaten. Hij komt terecht in de woestijn van Namibie, maar zijn geheimzinnige vijand Nebula achtervolgt hem. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 13-jarige Cruz is student bij de internationale Explorer Academy. Naast zijn opleiding tot onderzoeker moet Cruz op zoek naar delen van een geheime formule die zijn overleden moeder hem heeft nagelaten. Nadat hij een avontuur in een grot in Turkije heeft overleefd, brengt de zoektocht hem en zijn vrienden naar de Namib woestijn in Namibië. In een centrum voor bescherming van jachtluipaarden vindt Cruz het vierde deel van de code maar merkt hij ook dat de onbekende Nebula er alles aan doet om zijn moeders formule in handen te krijgen. Spannend en leerzaam avonturenverhaal spelend in een moderne omgeving van virtual reality-programma's en technologische vernieuwingen. Verzorgde uitgave, geïllustreerd met kleurentekeningen en soms een foto. Achterin staan verhalen over de projecten van vijf echte onderzoekers van National Geographic, waarop dit verhaal is gebaseerd. Zelfstandig te lezen vierde deel uit de serie 'Explorer Academy', na 'De dubbele Helix'*. Zware, kloeke uitgave met een vrij volle bladspiegel, kleurrijke vormgeving. Qua inhoud en taalbegrip voor een doelgroep van geoefende lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490764968 | 231 pagina's

Titel De sterrenduinen
Auteur Trudi Trueit
Secundaire auteur H.C. Kaspersma ; Scott Plumbe ; Renske Lamers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : Blink Media, september 2020 - [Amsterdam] : Hearst Netherlands B.V.
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: National Geographic - Vertaling van: The star dunes. - New York : Under the Stars, (c)2020. - (Explorer Academy)
ISBN 9789490764968
PPN 425035328
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Expedities ; Zoektochten ; Wetenschap ; Virtual Reality
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Explorer Academy
Boek

Explorer Academy (2019-...)

vol. bk. 4
Uitgeleend
Trudi Trueit