De sloot
Boek

De sloot ([2020])/ Marian van Gog, tekeningen: Gemma de Roos ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Als het regent, stroomt het water naar de sloot. In de sloot vind je allerlei planten en dieren. Lees van alles over de sloot. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief jeugdboek uit de serie 'Kijkdoos'* voor het Documentatiecentrum met als onderwerp de sloot. Het boek biedt veel kleurenillustraties (afwisselend foto's en tekeningen) en heldere teksten. De illustraties dragen bij aan een duidelijk beeld van dit leefgebied. Het verhaal over de sloot is verdeeld over korte hoofdstukken. De tekst in korte zinnen bevat amper moeilijke woorden, zodat een beginnende lezer de informatie zelf kan lezen. Omdat de lay-out rust uitstraalt, is de inhoud eenvoudig te verwerken voor het jonge kind. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de stuw, planten in en bij de sloot, de vogels en andere dieren die er leven. Met een inhoudsopgave voorin en een lijst met belangrijke woorden met verklaringen achterin, beide met tekeningetjes/iconen. Een aanrader voor school en ook thuis. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463416047 | 24 pagina's

Titel De sloot
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Gemma de Roos ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463416047
PPN 427195152
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sloten (water)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Sloten