Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Cavia's
Boek

Cavia's ([2020])/ Pat Jacobs, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; redactie: Paul van den Belt

Hoe is het om een cavia te hebben? Lees van alles over soorten cavia's, de verzorging, gedrag en opvoeding. Met veel kleurenfoto's en kennisvragen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief boek (bijna A4-formaat) uit de reeks 'Handboek huisdier'* over alles wat een kind moet weten over de aanschaf en verzorging van cavia's. Kleurrijke lay-out, de tekstblokken staan veelal in kleine kaders. Op elke bladzijde staan meerdere kleurenfoto's. Aangezien de uitgave vertaald is uit het Engels, zijn er andere ideeën over o.a. de verzorging. Voor wat betreft de voeding en het gebruik van zeep is de informatie niet geheel correct. Van gedrag dat in situaties mogelijk kan voorkomen, wordt gesteld dat dit vast gedrag is. Dat een cavia gemiddeld acht jaar wordt, kan voor teleurstelling zorgen. Zo zijn er nog een paar dingen die niet kloppen met de praktijk. Aan het eind van het boekje is een quiz opgenomen, om te kijken of de gelezen informatie goed is blijven hangen. Een leuke toevoeging, om het wat interactiever te maken. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst, een register en sites waar je meer informatie kunt vinden. Leuk om een kind te vertellen dat het een cavia krijgt, helaas minder geschikt om écht te leren over cavia's, hun gedrag en verzorging. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416863 | 32 pagina's

Titel Cavia's
Auteur Pat Jacobs
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Paul van den Belt
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Alles wat je wilt weten over jouw huisdier? - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Guina pigs. - Wayland, (c)2018. - (Pet pals)
ISBN 9789463416863
PPN 427023513
Rubriekscode 634.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cavia's; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Cavia's

Relaties/Serie

Handboek huisdier
Boek

Handboek huisdier (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Pat Jacobs