Het graf van Toetanchamon
Boek

Het graf van Toetanchamon ([2020])/ Emily Rose Oachs, vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie en productie: Mary Waaijer

Heb je wel eens gehoord van het graf van Toetanchamon? Lees waar dit graf te vinden is, wie erin ligt en uit hoeveel kamers het graf bestaat. Met grote kleurenfoto's -en illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handzame boek informeert kinderen in vier hoofdstukken over het graf van Toetanchamon. Eerst kom je te weten waar het graf ligt en wat er allemaal qua indeling en inhoud in te vinden was. Maar ook lees je in tekst en tijdlijn over 'koning Toet' en de mensen die het graf ontdekten. Kleurenfoto's over een of twee pagina's ondersteunen die informatie. Jammer is wel, dat de gekleurde tekstvakken in de foto's zijn geplaatst, waardoor ze nog maar deels zichtbaar zijn. De teksten zijn ook voor minder vlotte lezers te begrijpen: door niet al te lange zinnen in alledaagse woorden en een groot lettertype. Woorden die toch wat extra uitleg behoeven, staan dikgedrukt in de tekst en zijn op te zoeken in een verklarende woordenlijst achterin. Met enkele tips voor andere boeken en websites over dit thema wordt deze uitgave afgesloten. Maakt deel uit van de reeks 'Graven naar het verleden'*. Voor de leeftijdsgroep een informatief en duidelijk geschreven boek, geschikt voor thuis en school. Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Door de stevige omslag en het dikkere papier is het ook een uitgave, die mooi blijft bij veelvuldig gebruik. Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416610 | 24 pagina's

Titel Het graf van Toetanchamon
Auteur Emily Rose Oachs
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: King Tut's tomb. - Bellwether Media, Inc., (c)2020. - (Digging up the past)
ISBN 9789463416610
PPN 427023432
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toetanchamon (koning van Egypte) ; Archeologische vondsten; Egypte
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Toetanchamon

Relaties/Serie

Graven naar het verleden
Boek

Graven naar het verleden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Emily Rose Oachs