Het terracotta-leger
Boek

Het terracotta-leger ([2020])/ Emily Rose Oachs, vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie en productie: Mary Waaijer

Wil je van alles weten over het terracotta-leger uit China? Lees hoe boeren in China dit enorme leger (van gebakken klei) vonden. En waarom de duizenden soldaten waren begraven. Met grote kleurenfoto's -en illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgave die deel uitmaakt van de serie 'Graven naar het verleden'*, waarin aandacht wordt besteed aan grote historische ontdekkingen. Het terracottaleger van Qin Shihuang, de eerste keizer van China (259 v.Chr. - 210 v.Chr.), werd in 1974 bij toeval ontdekt door boeren die op zoek waren naar water. Het leger bestaat uit duizenden soldaten, paarden en strijdkarren van gebakken klei en behoort tegenwoordig tot de belangrijkste bezienswaardigheden van China. De tekst is geschreven in korte, toegankelijke zinnen en wordt gepresenteerd in kleine blokjes. Beknopt wordt ingegaan op o.a. de betekenis van Qin Shihuang voor China, de bouw van het grafcomplex, het maakproces van het terracottaleger, de ontdekking ervan en de restauratie. De blokjes tekst zijn gemonteerd in grote kleurenfoto's van het leger en de grafkuilen. Er is een grote lettertype gebruikt. Met tijdlijn en boeken- en websitelijst voor extra informatie. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden toegelicht in een woordenlijst achter in het boek. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416627 | 24 pagina's

Titel Het terracotta-leger
Auteur Emily Rose Oachs
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The terra-cotta army. - Bellwether Media, Inc., (c)2020. - (Digging up the past)
ISBN 9789463416627
PPN 427023475
Rubriekscode China 944.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Terracottaleger; Xi'an ; Archeologische vondsten; China; Oudheid ; Archeologische vondsten; Oudheid; China
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Grafmonumenten

Relaties/Serie

Graven naar het verleden
Boek

Graven naar het verleden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Emily Rose Oachs