Fukushima
DVD

Fukushima (2020)/ directed by Setsurô Wakamatsu

Waargebeurd verhaal over de groep Japanse werknemers die in 2011 na de aardbeving en de tsunami die daarop volgde in de kerncentrale van Fukushima achterbleef en met gevaar voor eigen leven alles in het werk stelde om een kernramp te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Japanse film (2020) van Setsur¯o Wakamatsu, gebaseerd op het boek 'On the brink: the inside story of Fukushima Daiichi' van Ryusho Kadota. Met Koichi Sato en Ken Watanabe (The last samurai, Inception, Godzilla). In 2011 vond een zeer krachtige aardbeving (9,1 op de schaal van Richter) plaatst in de Stille Oceaan buiten de kust van de regio boven Tokyo, die ook nog eens een tsunami veroorzaakte en leidde tot een ramp in een kerncentrale bij Fukushima. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de (aanvankelijk 50) werknemers die op hun post bleven nadat het overige personeel werd geëvacueerd en hun leven riskeerden om een kernramp te voorkomen die de helft van Japan eeuwenlang onbewoonbaar zou kunnen maken. Beoordeling IMDb: 6,2. Anthony Kao (Cinema escapist 9-7-'20): Niet geweldig, niet slecht. De film volgt trouw de ware gebeurtenissen en gaat controverses uit de weg (...) Voor geïnteresseerden in Japanse politiek en kernenergiebeleid biedt het stof tot nadenken, maar een internationaal publiek moet niet te hoge verwachtingen hebben. Mark Schilling (Japan Times 6-3-'20): De film wil, stoutmoedig voor een mainstream film, een aantal waarheden vertellen over het beleid van de directie van de centrale, dat in de eerste plaats op winst maken was gericht (beoordeling: 3,5 van 5).

Specificaties

Japans | 8719372009178

Titel Fukushima
Uniforme titel Fukushima 50
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wakamatsu" ; Sato ; Ken Watanabe ; Ryûshô Kadota
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kôichi Satô, Ken Watanabe, Narumi Yasuda. - Japans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Ryûshô Kadota - Videoversie van de film: Japan : Kadokawa, (c)2020
ISBN 8719372009178
PPN 428136168
Genre sociale roman
Thematrefwoord Kernrampen ; Japan
Taal Japans