Queen & Slim
DVD

Queen & Slim ([2020])/ directed by Melina Matsoukas

Een Afro-Amerikaans stel wordt op de avond van hun eerste date aangehouden door de politie, er ontstaat een worsteling en als het uit de hand loopt slaat het stel op de vlucht.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans drama (2019), speelfilmdebuut van Melina Matsoukas (videoclip Beyoncé: Formation; series Insecure, Master of none), scenario Lena Waithe (won een Emmy voor Master of none). Met Daniel Kaluuya (Get out, Widows), Jodie Turner-Smith (Jett, Nightflyers), Bokeem Woodbine (Fargo) en Chloë Sevigny (Love & Friendship). Een Afro-Amerikaanse advocate en haar nieuwe date worden op weg naar huis aangehouden door de politie. Na een worsteling met noodlottig gevolg slaat het stel op de vlucht. Beoordeling IMDb: 7,0. Pauline Kleijer (Volkskrant 11-3-'20): 'opvallend zelfverzekerd en stijlvol debuut (...) deels een portret van een verscheurd land, deels een liefdesgeschiedenis' (4 sterren). Dana Linssen (NRC 10-3-'20): 'Matsoukas en scenarist Lena Waithe leggen een onverschrokken, tegendraads soort moed aan de dag om zelfs met een onontkoombaar einde in zicht nooit voor de hand liggende keuzes te maken' (4 sterren). Patricia Smagge (Cinemagazine 11-3-'20): 'film die politieke misstanden aan de kaak stelt, zonder er een politieke film van te maken. Dankzij het sterkte script van Waith, de trefzekere regie van Matsoukas en het overtuigende en innemende spel van Kaluuya en Turner-Smith (...) krijgen de verhalen die je in het kader van #BlackLivesMatter meekrijgt een gezicht' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 8713045250591

Titel Queen & Slim
Uniforme titel Queen and Slim
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Melina Matsoukas ; Daniel Kaluuya ; Jodie Turner-Smith
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Chloe Sevigny. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Makeready, (c)2019
ISBN 8713045250591
PPN 428136958
Genre roman over het rassenvraagstuk - romantische verhalen
Taal Engels