Een dagje op de boerderij
Boek

Een dagje op de boerderij allereerste meeleesboek ([2020])/ met illustraties van Anne-Marie Frisque, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Andrea Kunze

De familie Beer gaat logeren bij opa en oma op de boerderij. Ze helpen met het voeren van de dieren en in de moestuin. Gelukkig is er ook nog tijd voor een heerlijke picknick. Hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met kleurrijke illustraties, kijkgaten en tekst gedeeltelijk in pictogrammen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De familie Beer gaat logeren op de boerderij van opa en oma Beer. Daar zien ze van alles: tractor, varkens, paard, kippen in de ren, konijnen in hokken en allerlei groentes in de moestuin. Een hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met vijf stevige, dubbele pagina's. Op het omslag staat de boerderij met open ramen en deuren afgebeeld, die als doorkijkjes zijn uitgesneden, waarachter opa en oma en de (klein)kinderen zichtbaar zijn. De tekst bestaat uit korte zinnen, waarbij regelmatig woorden zijn vervangen door kleine illustraties, zoals van de hond, bloemen, kinderwagen, koffers en het paard. Het de bedoeling dat de voorlezer het kind mee laat lezen en laat aanvullen wat er bedoeld wordt. Regelmatig wordt er een vraag gesteld om een voorwerp of een dier te vinden in de tekening. De tekst is erg opsommend van aard, waardoor het geen echt verhaal is, maar vooral een beschrijving van alles wat er op de boerderij te zien. Een leuk kijk- en meeleesboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044756746

Titel Een dagje op de boerderij : allereerste meeleesboek
Auteur Anne-Marie Frisque
Secundaire auteur Andrea Kunze
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Was passiert hier auf dem Bauernhof? - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018
ISBN 9789044756746
PPN 427118603
Thematrefwoord Boerderijen ; Logeren ; Familie
Taal Nederlands