Allemaal dieren
Boek

Allemaal dieren luikjesboek ([2020])/ tekst: Ginger Swift, illustraties: Daniela Sosa ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

Wie maakte het paard, de kip, de slak, de giraf en de hyena's? God heeft alle dieren gemaakt, dikke, dunne, grote en kleine dieren. En God is er ook voor alle mensen. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, tekst op rijm en stevige flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant, dikkartonnen boekje in vorm gesneden waarin, zoals de titel al aangeeft, een keur aan dieren passeert. Voor allemaal is er een plekje in de ark van Noach, als speelgoedboot op de eerste spread afgebeeld met twee spelende kinderen die zich afvragen wie al die dieren maakte. Op elke volgende spread komen er achter een stevige, dik kartonnen flap weer meer tevoorschijn. De eenvoudige tekst op (soms wat stroef lopend) rijm benoemt kenmerken van enkele dieren. Het centrale antwoord volgt achter de laatste flap. De gedetailleerde, kleurige illustraties zijn uitnodigend; de uitgave ademt een positieve sfeer. De afgebeelde kinderen hebben clichématige gezichtjes met grote ogen. De dieren zijn natuurgetrouw weergegeven. In de reeks 'Kleine zonnestraaltjes / Luikjesboek' verscheen ook 'Lekker eten'*. Vanwege de gelovige boodschap voor een christelijke doelgroep vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492408945

Titel Allemaal dieren : luikjesboek
Auteur Ginger Swift
Secundaire auteur Daniela Sosa ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij de Parel, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 cm
Annotatie Vertaling van: All God's creatures. - Illinois, USA : Cottage Door Press
ISBN 9789492408945
PPN 426278518
Genre dierenleven - protestants milieu
Thematrefwoord Dieren ; Religie ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleine zonnestraaltjes
Boek

Kleine zonnestraaltjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend