Lekker eten
Boek

Lekker eten luikjesboek ([2020])/ tekst: Ginger Swift, illustraties: Daniela Sosa ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

God heeft de bomen, de bloemen, de zon en de regen gemaakt, waardoor al ons lekkere eten goed kan groeien. En dat eten maakt de kinderen sterk en groot. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, tekst op rijm en stevige flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Klein formaat hardkartonnen prentenboekje voor jonge peuters over eten. God heeft alles gemaakt, bomen en dieren, bloemen en het graan, de regen en de zon, waardoor alles kan groeien. Op elke pagina is via een stevige hardkartonnen flap iets te ontdekken over eten, tijdens een picknick, samen koken in de keuken of appels plukken van de appelboom. De Amerikaanse oorsprong is duidelijk aanwezig via een popcornkraam en de tekstregel 'God geeft je popcorn', deze tekst komt wat al te letterlijk over. Kleurrijke illustraties en handzaam formaat, met golvend afgesneden zijkant, dus met afgeronde hoeken. Ook de flapjes zijn golvend uitgesneden. De tekst is op rijm, dat niet altijd even soepel loopt. De stevige flappen maken het voor jonge kinderen aantrekkelijk. Voor een protestants-christelijke doelgroep. In der serie 'Kleine zonnestraaltjes / Luikjesboek' verscheen ook 'Allemaal dieren'* in dezelfde uitvoering. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492408952

Titel Lekker eten : luikjesboek
Auteur Ginger Swift
Secundaire auteur Daniela Sosa ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij de Parel, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 cm
Annotatie Vertaling van: Bless this food. - Cottage Door Press
ISBN 9789492408952
PPN 426278526
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Eten ; Dankbaarheid ; Religie ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleine zonnestraaltjes
Boek

Kleine zonnestraaltjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend