Jezus volgen
Boek

Jezus volgen thuiskomen in tijden van angst ([2020])/ Henri Nouwen, samengesteld door Gabrielle Earnshaw ; vertaling [uit het Engels] Fred Hendriks

Korte teksten van de rooms-katholieke priester, over Jezus, naar aanleiding van passages uit de evangelies.Overdenkingen door de rooms-katholieke geestelijke.

Aanwezigheid

Recensie

De in de Verenigde Staten gevestigde 'Henri Nouwen Legacy Trust' brengt nog regelmatig boeken uit met werk van haar in 1996 overleden naamgever. Dit boek bevat bewerkingen van zes lezingen, gehouden tijdens een vastenretraite in 1985. Ze gaan over het volgen van Jezus, waarbij de priester Nouwen weinig rekening houdt met de joodse identiteit van Jezus en vooral leunt op een mystificerende lezing van het evangelie. Dat volgen zou een volledig nieuwe manier van leven moeten betekenen, maar als het er op aan komt, zijn vooral 'de kleine stappen' belangrijk en moeten we onszelf niet overvragen. Tegelijkertijd staat het boek vol groteske uitspraken: je moet je 'ik' (ego) verlaten en je tot God wenden; we mogen 'opkijken naar Jezus aan het kruis' en daar vreugde in vinden; en we kunnen gaan houden van mensen 'die ons verlaten hebben door te sterven'. Nouwen zaagt zijn vrome planken van dik hout. Maar zijn trouwe volgelingen, vooral in Amerika, krijgen er kennelijk geen genoeg van. Misschien is het voor hen 'thuiskomen in tijden van angst' (ondertitel).

Specificaties

Nederlands | 9789401468787 | 115 pagina's

Titel Jezus volgen : thuiskomen in tijden van angst
Auteur Henri J.M. Nouwen
Secundaire auteur Gabrielle Earnshaw ; Fred Hendriks
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 115 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Following Jesus. - New York : Convergent Books, 2019
ISBN 9789401468787
PPN 428848133
Rubriekscode 245.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vastenoverdenkingen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Overdenkingen