De vluchtende Hollander
Boek

De vluchtende Hollander de onmogelijke ontsnapping van Sint-Helena ([2020])/ Ron Moerenhout, redactie en productie Hanzeboek

De geschiedenis van Willem Merk, een zeekapitein die in 1991 werd gearresteerd op het eiland Sint-Helena wegens drugssmokkel en tot vijftien jaar cel werd veroordeeld, maar na drie jaar wist te ontsnappen.

Aanwezigheid

Recensie

In 1994 ontsnapte de Nederlander Willem Merk uit de gevangenis op het afgelegen eiland Sint-Helena en slaagde erin met een zeilbootje Brazilië te bereiken. Merk was kapitein van een Nederlands schip en werd gearresteerd en tot vijftien jaar veroordeeld wegens drugssmokkel. De schrijver raakt gefascineerd door dit verhaal, bezoekt Sint-Helena in 2015 en gaat op zoek naar Willem Merk. Intussen reconstueert hij de carrière van Merk, eerst als eigenaar van een klipper waarmee gesmokkeld werd in opdracht van criminelen rond Holleeder en Endstra. Dan koopt hij de Frontier waarmee hij op Sint-Helena belandt. Intussen blijft Moerenhout zoeken naar aanwijzingen om Merk te kunnen opsporen. Als hij hem vindt, wil hij antwoord krijgen op alle vragen omtrent zijn ontsnapping. Het is een boeiend onderwerp en een boeiend verteld verhaal dat leest als een thriller. Het euvel van veel true-crime-boeken is een teveel aan namen en feiten, waardoor de lezer het spoor bijster raakt. Hier is dat niet het geval en wordt de lezer bij de les gehouden, zodat die zich geen moment verveelt. Het boek is voorzien van een fotokatern en een bronnenoverzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789089755391 | 286 pagina's

Titel De vluchtende Hollander : de onmogelijke ontsnapping van Sint-Helena
Auteur Ron Moerenhout
Instelling /Hanzeboek Uitgevers, Meppel
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2020]
Overige gegevens 286 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's, kaart - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089755391
PPN 425898547
Rubriekscode 372.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smokkelhandel; Verhalen ; Ontsnappingen; Gevangenen; Sint-Helena; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Smokkelhandel