Drawdown
Boek

Drawdown het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren ([2019])/ samengesteld door Paul Hawken, vertalingen [uit het Engels]: Valerie Brentjes, Ziggy Klazes, Annelies Roon, Marlijn Walraven ; redactie: Pieter van den Brand, Harry van Dooren, Joris Lenstra, Han van de Wiel (redactie), Monique Bos, Annelies Roon (technische eindredactie), Wim Verhoog (eindredactie)

Oplossingen voor een klimaatbestendige wereld.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is de weerslag van systematisch onderzoek naar honderd klimaatoplossingen in onder meer industrie, landbouw, energie, bossen en vervoer. Het laat de effectiviteit zien van de acties die we kunnen ondernemen. Achter het project Drawdown zit een groep voorlopers, wetenschappers, die zich richt op wat we kunnen doen om de opwarming van de aarde te stoppen. Die positieve invalshoek om gezamenlijk actie te ondernemen in plaats van een angstige en apathische opstelling, is verfrissend. Het plan beschrijft acties, waardoor je meer vertrouwen in de toekomst van een klimaatbestendige wereld kan krijgen. Het mooie beeldmateriaal in kleur ondersteunt de teksten. Tevens bijlagen met de mensen achter het project en met oplossingen gerangschikt naar effect en naar effect per sector. Bijzonder door de integrale opzet. Geschikt voor een brede doelgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789078171324

Titel Drawdown : het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren
Secundaire auteur Paul Hawken ; Valerie Brentjes ; Pieter van den Brand
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Maurits Groen, [2019]
Overige gegevens XIX, 238 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Drawdown : the most comprehensie plan ever proposed to reserve global warming. - New York : Penguin Books, 2017
ISBN 9789078171324
PPN 420799389
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen ; Energietransitie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat